dijous, 12 de febrer del 2009

"LOS NIÑOS HACEN LO QUE VEN"




L'altre dia a classe vam estar parlant sobre l'educació que li donava el pare quan ell esperava amb el seu fill que el semàfor es poses verd. L'educació està a tot arreu, i tots en som responsables. Això em va fer pensar en aquest anunci, que va ser considerat el millor anunci de l'any. Aquest anunci el vaig veure per primer cop amb els escoltes, després de visionar-lo el vam comentar i tots coincidíem que era un anunci molt fort, però que l'essència estava en que els nens agafen a un exemple i acostumen a imitar-lo, i que és molt normal que aquest exemple en siguin els pares.
Crec que és un molt bon anunci per fer veure a la gent i sobretot als pares que l'educació no només està en les escoles, sinó que l'educació està absolutament a tot arreu, en qualsevol lloc i moment.

Cristina Moret.

dimarts, 10 de febrer del 2009

Maragall replica que les escoles no s'han fet per "guardar" nens

Sobre la possible setmana de vacances Al febrer per avançar el calendari escolar, el conseller d'Educació sentencia: "El 'problema' ens l'hem buscat feliçment els pares, perquè els hem volgut tenir"

En el debat sobre la possible setmana de vacances al febrer per avançar el calendari escolar al setembre, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha estat contundent i ha replicat als pares i mares catalans que les escoles no s'han fet per "guardar" els nens.

El conseller ha manifestat, en una entrevista a TV3, que la societat "ha d'aprendre" que el debat sobre el calendari no s'ha de basar en "quantes hores les escoles tenen els nens guardats", sinó que els centres hi són "per educar i ensenyar, no per una altra cosa".

Així, segons Maragall, la seva proposta està fonamentada "amb total convicció" per al bé dels nens, i ha sentenciat: "El problema ens l'hem buscat feliçment els pares, perquè els hem volgut tenir". Tot i això, ha dit que des de la seva conselleria es farà tot el que estigui a les seves mans "perquè creixin bé".

En aquest sentit, Maragall ha assegurat que la decisió s'ha pres únicament pensant en l'educació dels nens i que això beneficia clarament el conjunt dels professionals de l'ensenyament, ja que afegeix moments de respir que ara no existeixen.

Maragall ha assegurat que s'ha adreçat a les forces empresarials i sindicals en relació a la proposta de calendari escolar i ha destacat que això obre una nova possibilitat econòmica lligada a aquesta proposta, des d'activitats turístiques fins a les activitats de lleure per oferir als pares.

Iniciativa conciliadora
Maragall considera que una setmana al febrer pot facilitar la conciliació laboral i familiar, si es poden distribuir les vacances amb una certa significació. "Ara no cal que tots fem vacances al febrer, sinó que, en els casos en què té sentit, això doni lloc que moltes famílies decideixin dedicar a ells mateixos i als seus fills part d'aquest temps", ha dit el conseller, que ha assegurat que, durant aquesta setmana, algunes escoles segurament es mantindran obertes en una proporció suficient, igual que passa ara en períodes de vacances en determinats centres.

Respecte a la preocupació dels mestres sobre el temps que cal per preparar el curs, ha dit que és una qüestió perfectament legítima de plantejar. "Crec que aquí del que es tracta és de constatar que la decisió pot ser positiva també si som capaços nosaltres com a administració de canviar els mecanismes, moments i procediments que s'han de prendre. Els mestres estan preocupats perquè massa decisions s'han de prendre a última hora. El que cal és avançar terminis i processos, tancar plantilles abans. Això ens obligarà a fer coses millor, millorar procediments, avançar-los", ha dit Maragall.

Sobre el desplegament del calendari, Maragall ha avisat que el que és gratuït de l'ensenyament públic és l'horari lectiu, i ha avisat que les AMPA i els ajuntaments ja reben ajudes destinades a organitzar activitats en aquests períodes.

notícia del diari Avui, 10.02.09.


Començo aquest bloc amb una notícia que tots n'haureu sentit a parlar els últims dies, el nou calendari escolar.

En un principi no hem semblava tant malament aquest calendari escolar perquè tant si fèiem les vacances al setembre com al febrer, les hores lectives serien les mateixes. Però ara bé, el problema de l’educació és el seu calendari? Jo crec que no.

El senyor Maragall, conseller d’educació, ens manifesta que les escoles no són per a guardar els nens, sinó que els centres hi són per educar i ensenyar; Té tota la raó, un centre escolar no ha de guardar els nens, però els pares han de treballar perquè els seus fills puguin accedir a una educació, i que no tots els pares poden deixar de treballar quan els hi vingui de gust.

També ens diu que des de la seva conselleria es farà tot el que estigui a les seves mans perquè creixin bé. Doncs jo crec que si volen que els nens creixin bé amb una educació pública i de qualitat s’hauria de preocupar de temes més importants dins de l’educació, que l’educació és un tema molt més seriós com per anar provant calendaris a veure si millora l’educació dels fills.

Cristina Moret